CONSILIUL PROFESORAL
Sunt Georgeta Galeriu, o profesionistă pasionată de educație, cu o carieră didactică de peste 25 de ani și cu experiență managerială în învățământul gimnazial și liceal.
Am început călătoria în domeniul educației cu o pasiune puternică. Studiile superioare le-am absolvit cu specializarea în Limba și literatura română - Limba și literatura franceză, iar de atunci am dedicat fiecare zi descoperirii și transmiterii cunoștințelor în aceste domenii.
Cu o experiență vastă în gestionarea claselor și a echipelor didactice, am călăuzit numeroase generații de elevi pe drumul cunoașterii și al dezvoltării personale. Am fost privilegiată să fiu martorul evoluției lor, să le fiu îndrumătoare în descoperirea tainelor limbajului și să îi inspir să își urmeze pasiunile.
Îmi place să îmbin tradiția cu inovația în procesul educațional, să creez un mediu stimulativ și să promovez implicarea activă a elevilor în procesul de învățare. Sunt deschisă la noi idei și tehnici pedagogice și consider că adaptabilitatea este cheia unei educații de succes în lumea modernă.
În fiecare zi, mă străduiesc să fiu nu doar un profesor, ci și un mentor și un model pentru elevii mei, să le ofer nu doar cunoștințe academice, ci și instrumentele necesare pentru a deveni cetățeni responsabili și creativi ai lumii de mâine.
Eu sunt Ciucă Raluca-Taviola.
Drumul meu în profesia didactică a început încă din liceul pedagogic, fiind absolventă a specializării Învățători-Educatoare, și a continuat cu studii superioare la Facultatea de Litere Istorie și Teologie, Universitatea de Vest din Timișoara, specializarea Limba și literatura română- Limba și literatura engleză.
Cu o experiență de 20 de ani în cariera didactică, am străbătut un drum al învățării continue, participând la diverse cursuri de formare și perfecționare. În anul 2014, am obținut gradul didactic I, marcând un moment important în evoluția mea profesională.
Sunt plină de energie și entuziasm, mereu deschisă la noi provocări și aventuri intelectuale. Îmi place să îmbin seriozitatea cu o notă de umor și să creez un mediu de învățare stimulativ și distractiv pentru elevi. Sunt dedicată în mod constant îmbunătățirii abilităților mele pedagogice și sunt mereu în căutarea de noi modalități de a inspira și de a motiva copii să își atingă potențialul maxim.
Pasionată de literatură, îmi propun să împărtășesc nu doar cunoștințe, ci și dragostea pentru învățare și descoperirea lumii înconjurătoare prin universul fascinant al cărților..
Sunt Mihaela Trăistaru, profesor pentru învățământul primar. Sunt absolventă a Liceului Pedagogic, secția Învățători - Educatoare și a Facultății de Litere, dar nu în ultimul rând o persoană dornică de dezvoltare în plan profesional, fapt certificat prin obținerea Gradului didactic I și participarea periodică la cursuri de formare profesională.
Consider că a fi profesor nu este o meserie, ci o vocație care te cheamă în mijlocul copiilor pentru a le auzi dorințele și pentru a parcurge alături de ei drumul inițierii în tainele cunoașterii.
În cei 20 de ani de activitate la clasă, m-am străduit să creez un climat favorabil învățării, motivându-i pe elevii mei să aspire spre culmi înalte.
Sunt Ersilia Pandelescu. Sunt psiholog practicant autonom, specialitatea Psihopedagogie Specială având o experiență de aproximativ 20 de ani in lucrul cu elevii cu Cerințe Educaționale Speciale atât în Invățământul Special, ca Profesor Psihopedagog, în Invățământul de Masă, ca Profesor Itinerant și de Sprijin, cât și în mediul privat, ca Terapeut in dezvoltarea și recuperarea copiilor cu diferite deficiențe. Activitatea terapeutică pe care o desfășor este adaptată in funcție de diagnosticul, nevoile și individualitatea fiecărui copil. In lucrul cu elevii urmăresc permanent crearea unui climat terapeutic securizant bazat pe aprecieri și încurajări permanente, oferind copiilor posibilitatea de a comunica cu plăcere, de a-și construi o imagine pozitivă și a crește stima și încrederea în forțele proprii. În Școala Gimnazială "Grigore Tocilescu", alături de colegii din echipa multidisciplinară realizez Adaptările Curriculare, Planurile de Servicii Individualizate și Planurile de Intervenție Personalizate astfel încât fiecare elev să beneficieze de sprijin, dezvoltare și integrare cât mai optimă pe parcursul anului școlar.
Salutare! Sunt Căpățînă Cristina, profesor calificat de limba germană. Timp de 3 ani, am avut privilegiul de a beneficia de o bursă internațională de studiu timp în Germania, locuind în orașele Nürnberg și Dresden. În 2022, am finalizat cu succes cursurile de Conversie în Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar, dobândind abilitatea de a fi educator sau învățător. Alegerea profesiei mele este datorată dorinței mele de a împărtăși cu elevii cunoștințele mele și pasiunea mea pentru limba germană. Mă dedic învățării și dezvoltării lor, oferindu-le sprijinul necesar pentru a-și atinge potențialul maxim.
VISUL DEVENIT REALITATE - PROF. PLEȘA AURELIA
Fiecare om de pe acest pământ s-a născut printre altele, cu dorința mai întâi neștiută, mai târziu conștientizată de a-și împlini un vis.
Unii au interpretat greșit visul și au cules multă suferință, alții s-au grăbit să-și împlinească visul și au sfârșit prin a fi blazați, reticenți sau dezinteresați.
Eu consider că mi-am împlinit visul la vârsta înțelegerii și înțelepciunii, deși mi am dorit să fiu învățătoare de la patru ani.
Se spune că mai bine mai târziu decât niciodată!
Primii pași pe drumul greu al meseriei de dascăl i-am făcut în anul 1979, la câteva luni de la terminarea liceului într-un sat cu nume de vânt, „Crivăț”, satul natal al mamei mele. Atunci, acolo, totul a fost ușor, plăcut datorită doamnelor profesoare cu vârste rezonabile și experiență pe măsură.
Visul a persistat, s-a extins și în final s-a definitivat, odată cu absolvirea FACULTĂȚII DE LIMBĂ ȘI LITERATURĂ ROMÂNĂ.și a Masteratului„ MODERNITATEA LIMBII ȘI LITERATURII ROMÂNE ÎN SEC XIX -XXI”.
Anii m-au purtat apoi pe alte drumuri prin alte locuri:
Școala Gimnazială nr.1 Berceni
Școala Gimnazială „Ioan Bădescu”, Popești-Leordeni
Liceul Teoretic "Horia Hulubei", Magurele
Liceul Teoretic "Ioan Petrus", Otopeni
În ultimii ani, la Școala Gimnazială "Grigore Tocilescu" , lucrez la încununarea acestui vis cu fiecare elev care poate și dorește să treacă dincolo de aparențe, „omonimie” sau „polisemie”, „de expozițiune”, sau „intrigă” pentru a ajunge la deznodământ.
Ce este dincolo de acestea? Totul!
VISUL MEU, VISUL LOR!
Este greu! Este ușor!
Este așa cum ne dotrim să fie: dăruire, iubire și înțelegere.
Salutare, sunt Voicu Maria! A fi profesor în România reprezintă, astăzi, o adevărată provocare, dar dincolo de această provocare pentru mine este ceva mai mult. Implică trăsături nobile, precum: bunătate, curaj și blândețe.
Ca profesor, trebuie să fii conștient ca vei avea impact asupra unor destine, și pentru că dincolo de orice lege, autoritate națională sau opinie publică, cel mai important lucru pe care îl poți face ca profesor, zi de zi, este să fii cu adevărat alături de ei, de copii.
Sunt Alexandru Mihai Chintă, profesor de Religie ortodoxă dar și Educație fizică și sport.
Sunt absolvent al Seminarului Teologic Liceal Ortodox București și al Facultății de Teologie Ortodoxă București - secția Pastorală.
Am continuat studiile cu un masterat în Exegeză și ermineutică Biblică în cadrul aceleiași facultăți.
Mereu am fost dornic de învățare și specializare în diferite domenii, acesta fiind motivul pentru care am urmat cursuri de licență și în contabilitate și informatică de gestiune dar și un masterat în Logistică. Internațională în cadrul ASE București.
Îmi place foarte mult să fac sport, mai ales pe munte: drumeții, trekking, hiking, via ferrata, escaladă și rapel (indiferent de anotimp).
De asemenea, îmi place să înot, să lucrez cu greutăți dar și să practic sporturi de echipă. Astfel, am luat hotărârea să devin profesor și de educație fizică și sport. Această dorință s-a concretizat în anul 2022 când am terminat studiile de specialitate și am promovat examenul de licență.
Sunt o persoană dornică de dezvoltare profesională, fapt certificat prin obținerea Gradului didactic II și înscrierea la Gradul didactic I.
De asemenea, particip periodic la diverse cursuri de formare profesională.
În cei 11 ani de ani de activitate didactică, am încercat și cred că am reușit să creez un mediu plăcut și favorabil învățării.
"Nihil sine Deo"
Sunt Ionela Pîrvu, profesor pentru învățământul primar. Am absolvit Facultatea de Psihologie și Științele Educației, specializarea Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar, dar și masterul Terapia Logopedică în Procesele de Comunicare, din cadrul aceleași facultăți.
Sunt o persoană empatică, atentă la nevoile copiilor, răbdătoare și optimistă.
Consider că proverbul "Omul cât trăiește învață" are o importanță deosebită în vocația de dascăl. Drept urmare, am obținut Definitivatul, urmând, de asemenea, Gradul al II-lea, dar și numeroase cursuri de perfecționare.
Govoreanu Elena - Alina, sunt profesor de biologie. Am gradul didactic definitivat și, începând din acest an sunt doctor în horticultură.
Buță Aurelia - profesoară de engleză din anul 2015. Ador muzica lui Strauss și consider că toți copii din lumea asta au nevoie de afecțiune și de înțelegere.
Sunt Roxana Tătaru, profesor învățământ primar. Sunt absolventă de Litere și mai apoi Psihologie și Științele Educației. Cu o vechime de peste 20 de ani, continui sa cred ca inca se mai poate face ceva constructiv pentru generatiile care vor urma. Speranta, rabdarea si optimismul trebuie sa ne insoteasca zilnic in munca la catedra. Generatiile care pornesc pe calea educatiei cu mine, sper sa isi aminteasca intr-o buna zi ca ,,dna invatatoare" a contribuit cu ceva la formarea lor.
Neagu Ramona - profesor învățământ primar. Am absolvit Colegiul Universitar Pedagogic de Institutori, Facultatea de Litere, Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar.Pentru mine a fi profesor înseamnă a iubii copiii și a-ți dori să împărtășești propriile cunoștințe cu niște suflete puerile. Bunavointa și optimismul sunt calitățile de care un dascăl nu s-ar ispravi.
Simona Nistor - profesor pentru învățământul primar, gradul l, cu 39 ani vechime în învățământ în această unitate școlară. Studii: Liceul Pedagogic/învățători și Facultatea de Geografie/geografie-istorie
Salutare! Sunt Irina Maria Dutcaș, profesor de matematică.
Am absolvit studiile de licență la Faculatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității din București și studiile de master la Facultatea de Științe Aplicate de la Universitatea Politehnica din București.
Cu o pasiune profundă pentru matematică și pentru educație, îmi dedic timpul și energia pentru a inspira și a ghida elevii în obținerea de rezultate remarcabile atât la învățătură, cât și în viață.
Îmi doresc să creez un mediu de învățare pozitiv și încurajator, în care fiecare elev să se simtă valorizat și să-și atingă potențialul maxim.
În afara orelor, sunt mereu în căutare de noi oportunități pentru a motiva elevii să își depășească limitele, adesea prin activități extracurriculare precum rezolvarea cubului Rubik și jocuri de societate.
Mariana Coman - De 35 de ani pasiunea mea este cea de profesor de chimie, de fizica și de consiliere (am gr. I, sunt expert în învățământ și formator în consiliere și orientare școlară). Elevilor mei le cultiv dragostea pentru OM și NATURA. Opționalul integrat "Istoria descoperirilor științifice" îi ajută pe copii sa înțeleagă evoluția noastră de-a lungul timpului până în prezent și le dă aripi sa viseze la viitor. Îmbin învățarea prin joc, stimulez curiozitatea cu exigențele, dezvoltarea și performanta la elevii mei, care sunt respectați și acceptați.