PNRR - PNRAS

„Școala – aripi spre viitor!”

[Secțiune în curs de actualizare.]


COMUNICAT DE PRESĂ - LANSARE PROIECT


ECHIPA DE COORDONARE A PROIECTULUI:

Informații despre proiect

Școala Gimnazială "Grigore Tocilescu" a fost selecționată printre școlile eligibile pentru Programului Naţional pentru Reducerea   Abandonului  Școlar,   finanțate  prin   Componenta   C15  - Educație a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă în România. 

Proiectul intitulat „Școala – aripi spre viitor!” este un proiect european , având perioada de implementare 2022-2025 și adresându-se învățământului gimnazial. În cadrul proiectului se dorește realizarea unei serii de activități, prin intermediul căreia să se atingă următorii indicatori: scăderea ratei de abandon școlar în învățământul gimnazial, creșterea ratei de absolvire a clasei a VIII-a, creșterea ratei de participare la Evaluarea Națională și obținerea de note peste 6 și scăderea ratei elevilor care absentează nemotivat de la cursurile școlare. În conformitate cu acești indicatori, proiectul prevede următoarele obiective:


Obiectivele proiectului:

Obiectivul nr.1: Creșterea ratei de participare la evaluarea națională cu 6% în următorii 3 ani școlari integrali.

Obiectivul nr.2: Scăderea procentului de elevi care obțin note sub 6 la Evaluarea Națională până la 69,57 în anul 2025 (aferent anului școlar 2024-2025).

Obiectivul nr.3: Prevenirea riscului de abandon școlar prin integrarea în mediul favorabil învățării a elevilor din ciclul gimnazial, prin participarea acestora până în anul 2025 la programe și activități extrașcolare menite să le crească motivația pentru învățare.

Obiectivul nr.4: Îmbunătățirea proceselor de predare-învățare-evaluare prin upgradarea/îmbunătățirea competențelor și cunoștințelor cadrelor didactice din unitatea de învățământ.

Obiectivul nr.5: Consolidarea relației elevi - părinți - școală prin implicarea până în anul 2025 a cel puțin 30% dintre părinții din grupul-țintă în activități de informare.


Beneficiarii proiectului:

Grupul țintă principal al proiectului este format din:

- 136 elevi din clase de nivel gimnazial în risc de abandon școlar (din care 39 cu prezență scăzută la școală, 14 cu rezultate scăzute la învățătură, 4 care au repetat cel puțin un an școlar).

Alte grupuri țintă implicate:

- 23 cadre didactice și personal auxiliar;

- 50 părinți.

 

Principalele activități ce pot fi desfășurate în cadrul proiectului sunt:


Rezultate așteptate în urma implementării activităților: